BIOGRAFIE WANTON
De Nederlandstalige popband WANTON is een formatie rondom zanger en liedjesschrijver Wim Beukema. Wim Beukema – Alias WANTON, begon op 23- jarige leeftijd pas met experimenteren op gitaar en piano, maar wist al heel snel een vaste formatie muzikanten om zich heen te vormen. Waardoor WANTON de uitstraling heeft van een band, met een hechte vriendengroep, maar gebaseerd is rondom zanger en liedjes-schrijver Wim Beukema.

Meegevoerd door zijn talent bracht WANTON op 4 oktober 2019 in een uitverkocht Martiniplaza zijn eerste album uit. De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Na het uitbrengen van hun debuutalbum kwam single Onderweg speelde WANTON live in de Max op NPO Radio 5 en kwam de single op de playlist. Na ‘Onderweg’ kwam al snel de vervolg single ‘Hartenvrouw’ waardoor ze uitgenodigd werden om live te spelen in Het Muziekcafé op NPO Radio 2. Daar waar WANTON lovende woorden kreeg van Daniel Dekker, bevestigde Frits Spits in de Taalstaat op NPO Radio 1, deze lovende woorden wederom.

Wim begon als singer-songwriter onder de naam WANTON. De naam WANTON is een samenvoeging van de geboorte namen van Wim. (Willem-Antoon) Al snel groeide WANTON in het noorden uit tot een bekende frontman met een vaste formatie muzikanten.

Wim: ‘Het zijn allemaal persoonlijke liedjes die rechtstreeks uit het hart komen. Ik vertel via mijn liedjes meer over mezelf. Elk liedje heeft zijn eigen verhaal, die voor iedereen op een eigen manier te interpreteren is. Door meer over mezelf los te laten probeer ik een verbinding te leggen met onze luisteraars.